22.2.18

Αερόστατο 2018 (δελτίο τύπου)

Για 15η συνεχή χρονιά η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων – Α.Ο. Κούρος διοργάνωσε διαγωνισμό αερόστατου στο Κουρκούρι Μεγάρων την Κυριακή της Τυρινής 18 Φεβρουαρίου 2018.
Πάνω από 135 αερόστατα γέμισαν τον μεγαρικό ουρανό δίνοντας του χρώμα και γεμίζοντας χαρά μεγάλους και μικρούς που συνεργάστηκαν να τα κατασκευάσουν. Πρόκειται για ρεκόρ συμμετοχών και αυτό οφείλεται στη διαχρονική συνέπεια της διατήρησης του εθίμου από τα μέλη ομάδας μας.
Το πέταγμα του αερόστατου μπορεί να θεσμοθετήθηκε στις μέρες μας μέσα στις απόκριες αλλά έρχεται από πολύ παλιά όταν οι νέοι της εποχής κατασκεύαζαν αερόστατα από κόλλες χαρτιού και ζυμάρι και τα πετούσαν τις ημέρες των Χριστουγέννων. Η περίοδος των αποκριών δίνει περισσότερο χώρο στη φαντασία και το αποτέλεσμα είναι κάθε χρονιά εκπληκτικό.
Οι διαγωνιζόμενοι εκτός των κινήτρων της συμμετοχής σε μία χαρούμενη εκδήλωση και της παραλαβής ενός αναμνηστικού επαίνου έχουν και το κίνητρο της απόκτησης ενός από τα πέντε έπαθλα. Φέτος λοιπόν οι νικητές ήταν:

-         Για το μεγαλύτερο αερόστατο: Κασιμάτης Ελευθέριος
-         Για το μικρότερο αερόστατο: Ψαρρά Ανδριανή
-         Για αυτό που πήγε πιο μακριά: Περρής Σαράντης
-         Για το πιο πρωτότυπο: Τσίγκρης Λεωνίδας και Παναγιώτης
-         Για αυτό που πέταξε πιο πολλές φορές: Γκίνης Βασίλειος

Την εμφάνιση του για μία ακόμα φορά έκανε ο μικρός Εθελοντούλης που είχε τη χαρά να δει τον εαυτό του σε… αερόστατο.
Ανάμεσα στις συμμετοχές που ξεχώρισαν ήταν και αυτή της οικογένειας του Παναγιώτη Σκλαβούνου που πέταξε δεκάδες αερόστατα και στην οποία ανήκει η κατασκευή του Εθελοντούλη σε αερόστατο.
Το έθιμο αναβίωσε για 15η συνεχή χρονιά από την ομάδα μας και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους, όπως επίσης και ότι διοργανώνεται άψογα, αποκλειστικά με τις φροντίδες μας που φτάνουν μέχρι και την πυρασφάλεια.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον συμπολίτη μας και μέλος μας κ. Λέλη Ανδρέα για την χορηγία υλικών κατασκευής που ήταν χρήσιμα στα δύο σχολεία κατασκευής που προηγούνται του διαγωνισμού. Επίσης ευχαριστούμε τον κόσμο που συμμετείχε και υποστηρίζει το έθιμο, και τέλος τα μέλη μας για τη διοργάνωση.
Τα αερόστατα δίνουν ραντεβού την Κυριακή της Τυρινής του 2019.
Και του χρόνου λοιπόν με τον Κούρο στο Κουρκούρι να πετάξουμε όλοι μαζί!

Εκ του Δ.Σ.

Για φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου